ANAYASA ÇIKMIŞ SORULAR

2019 LİSANS KPSS VATANDAŞLIK ÇIKMIŞ SORULARI

2019 KPSS VATANDAŞLIK ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI

Arkadaşlar bildiğiniz gibi artık KPSS sorularının sadece % 10 ‘luk kısmı yayınlanmaktadır. Biz de sınava girmiş olan arkadaşlardan edindiğimiz bilgilere göre 2019 Lisans KPSS Vatandaşlık Sorularını sizler için hazırladık.

1) Aşağıdakilerden hangisi Türk hukuk sistemindeki mahkemelerden biri değildir?

Cevap = İflas Mahkemesi

2) 1982 Anayasasına göre; Türk vatandaşlığı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Türk babanın çocuğu Türk’tür.

B) Türk ananın çocuğu Türk’tür.

C) Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz.

D) Vatandaşlıktan çıkarmayla ilgili karar ve  işlemlere karşı yargı yolu kapalıdır.

E) Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen durumlarda kaybedilir.

Doğru Cevap : D şıkkı yargı yolu açıktır olması gerekir.

3) En son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte yüzde kaç oy almış olan siyasi partiler Cumhurbaşkanı adayı gösterebilir?

Doğru Cevap : %5

4) Bireysel Başvurular nereye yapılır?

Doğru  Cevap : Anayasa Mahkemesi’ne

5) İsim değişikliği nasıl/ nerede yapılır?

Doğru Cevap : Mahkeme kararıyla olur.

6) Yönetmelik çıkarmaya aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri yetkilidir?

Cevap : I-II-III (Cumhurbaşkanı-Bakanlıklar ve Kamu Tüzel Kişileri)

7) Köylerin kurulabilmesi için nüfus kaç olmalıdır?

Cevap : 2000- İkibin

8) Borcun kaynakları aşağıdakilerden hangisi ya da hangileridir?

Cevap : I-II-III

I- Akitten (Sözleşmeden) Doğan Borçlar

II- Haksız Fiilden Doğan Borçlar

III- Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borçlar

9) Aşağıdakilerden hangisi memurluğu sona erdirmeyen hallerden birisidir?

Doğru Cevap : Görevden Uzaklaştırma

2019 GÜNCEL BİLGİLER KPSS ÇIKMIŞ SORULARI

1- KKTC’de arama yapan sondaj gemisi

Cevap : Fatih Sondaj Gemisi

2-Seyit Onbaşının batırdığı geminin adı ?

Cevap : Ocean

3- İspanya’da düzenlenen boğa festivalinin adı?

Cevap : San Fermin

4-Defnegillerden Amerikan armudu olarak bilinen meyve adı?

Cevap : Avokado

5- Türkiye’nin Antartikada bilim üssünün bulunduğu adanın adı?

Cevap :Horseshoe Adası

6- Milli Mücadele’de İnebolu ile başlayan ikmal yolunun adı?

Cevap : İstiklal Yolu’dur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir