MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI

6.SINIF ENGÜRÜ YAYINCILIK MATEMATİK DERS KİTABI SAYFA 98-99-100 CEVABI

6.SINIF ENGÜRÜ YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI  SAYFA 98-99-100 CEVAPLARI 

Bu yazımızda 2021-2022  6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları 2.Ünite  Sayfa 98-99-100 cevaplarını resimli ve çözümlü olarak sizler için hazırladık.

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları 2021-2022

6.Sınıf Engürü Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 365 sayfa ve 6 üniteden oluşmaktadır.

Engürü Yayıncılık 6.Sınıf Matematik ders kitabı cevaplarını sizlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla uzman öğretmenlerimiz tarafından hazırlanmıştır.

2021-2022 6.Sınıf Matematik Ders Kitabı içerisinde yer alan problemler temel problem çözme yeteneği kazanmanıza yardımcı olmaktadır.

2021-2022 Matematik 6.sınıf Ders Kitabı Engürü Yayınları 2.Ünite Sayfa 98-99-100 Cevapları

Sayfanın alt kısmında bulunan mesaj yazma bölümünden isteklerinizi yazabilirsiniz.

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı 

ÜNİTE DEĞERLENDİRME

1. Ankara, Sivas ve Malatya’da aynı anda yapılan sıcaklık ölçümlerinde en soğuk il Sivas, en sıcak il Ankara olmuştur. Buna göre bu üç ilde ölçülen hava sıcaklıkları aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 0 °C -5 °C -1 °C
B) 3 °C -1 °C 0 °C
C) -4 °C -5 °C -8 °C
D) 2 °C 0 °C 1 °C

  • Cevap: C

2. -8, 0, +6, -12, -3, +9, 2, -34 tam sayılarından kaç tanesi -5’ten küçüktür?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

  • Cevap: B

3. Sayı doğrusu üzerinde iki basamaklı en büyük negatif tam sayının, iki basamaklı en büyük tam sayıya uzaklığı kaç birimdir?

A) 198
B) 109
C) 89
D) 20

  • Cevap: B

4. Sayı doğrusunda -5 sayısının sağında kaç tane negatif tam sayı vardır?

A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

  • Cevap: B

5. Yukarıdaki eş parçalara ayrılmış sayı doğrusunda ■ ve ▲ ile gösterilen tam sayıların arasında 30 birim olduğuna göre ■ ile gösterilen tam sayı kaçtır?

A) -21
B) -18
C) -15
D) -7

  • Cevap: A

6. Yukarıdaki eş parçalara ayrılmış sayı doğrusunda ▲ , •, ■ ve ★ ile gösterilen tam sayılardan hangisinin mutlak değeri en büyüktür?

A) ▲
B) •
C) ■
D) ★

  • Cevap: A

7. |-14|, -5, 0 sayılarının doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) -5 < 0 < |-14|
B) |-14| < -5 < 0
C) -5 < |-14| < 0
D) 0 < -5 < |-14|

  • Cevap: A

6.Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı Engürü Yayıncılık

8. -A71 üç basamaklı bir sayı ve -485 < -A71 olduğuna göre ▲ yerine kaç farklı rakam yazılabilir?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

  • Cevap: C

9. Bir yolun Aylin 5/12’ini, Burak 5/8’ini, Can 7/12’sini ve Derya 1/3’ini yürümüştür. Bu dört kişiden en az mesafeyi yürüyen kimdir?

A) Aylin
B) Burak
C) Can
D) Derya

  • Cevap: D

10. Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 ile 1 arası 6, 1 ile 2 arası 4 eşit parçaya ayrılmıştır. Buna göre aşağıdaki kesirlerden hangisi K, L, M ve N noktalarından birine karşılık gelmektedir?

A) 2/5
B) 2/3
C) 7/6
D) 3/2

  • Cevap: D

11. Aşağıdaki kesirlerden hangisi 19/32 kesrine en yakındır?

A) 1/4
B) 1/3
C) 2/3
D) 3/4

  • Cevap: C

12. (1/2 – 1/3) + (1/3 – 1-4) + (1/4 – 1-5) işleminin sonucu kaçtır?

A) 3/10
B) 1/2
C) 3/5
D) 7/10

  • Cevap: A

13. Bir şişedeki 5 litre suyun birinci gün 1 3/4 litresi, ikinci gün 2 1/5 litresi içilirse şişede kaç litre su kalır?

A) 9/10
B) 1 1/20
C) 1 1/10
D) 1 1/5

  • Cevap: B

14. 12/20 kesri aşağıdakilerden hangisiyle çarpılırsa sonuç 1’e eşit olur?

A) 1/20
B)  /20
C) 5/3
D) 5/2

  • Cevap: C

6.Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı Engürü Yayıncılık

15. 60 tane çikolatanın 3/10 ’ü yenmiştir. Kaç tane daha yenilirse çikolataların 2/5’si yenmiş olur?

A) 5
B) 6
C) 7
D) 8

  • Cevap: B

16. Aşağıdaki bölme işlemlerinden hangisinin sonucu 124’ten küçük bir sayıdır?

A) 124 ÷ 9/8
B) 124 ÷ 4/5
C) 124 ÷ 11/13
D) 124 ÷ 3/4

  • Cevap: A

17. Nazlı, aldığı 4 4/5 kg salçayı 3/5 kg salça alabilen kavanozlara boşaltmıştır. Nazlı kavanozları tamamen doldurduğuna göre bu iş için kaç tane kavanoz kullanmıştır?

A) 8
B) 9
C) 10
D) 12

  • Cevap: A

18. (1/2 ÷ 1/4) ÷ (1/2 ÷ 1/6) işleminin sonucu kaçtır?

a) 1/2
B) 2/3
C) 3/2
D) 2

  • Cevap: B

19. Dikdörtgen şeklindeki bir tahtanın kısa kenarının uzunluğu 1 1/2 metredir. Tahtanın uzun kenarının uzunluğu, kısa kenarının uzunluğunun 4/3 katı ise bu tahtanın çevresi kaç metredir?

A) 7/2
B) 9/2
C) 7
D) 9

  • Cevap: C

20. Bir kenarının uzunluğu 9/20 m olan karenin çevre uzunluğu, bir eşkenar üçgenin çevre uzunluğuna eşittir. Buna göre eşkenar üçgenin bir kenar uzunluğu kaç metredir?

A) 1/2
B) 3/5
C) 7/10
D) 4/5

  • Cevap: B

2021-2022 6.SINIF MEB VE ENGÜRÜ YAYINCILIK MATEMATİK DERS KİTABI DİĞER SAYFA CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.